Skaka

Dug Vlade RS-a od 1,5 milijuna za EYOF opterećuje poštivanje financijskih obveza

Skaka kaže kako Vlada bh. entiteta Republika Srpska još uvijek duguje 1,5 milijuna KM za EYOF, što opterećuje poštivanje financijskih obaveza.
Gospodarstvo / Novac | 07. 07. 2019. u 20:07 Piše: Agencija Patria

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

''Nisam vidio taj papir, ali znam da se intenzivno radi na rješavanju svih financijskih obaveza, pa i depozita o kojima govorite. Vjerujem da će taj dio obaveza biti izvršen najkasnije do kraja ovog mjeseca. Kasnilo je usvajanje proračuna i to je doprinijelo ovoj situaciji''.

Izjavio je ovo za novinsku agenciju Patria gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, na upit o upozorenju iz Olimpijskog komiteta BiH da još uvijek nije vraćen depozit sudionicima Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu protekle zime.

Skaka je podsjetio da je svu organizaciju i kao i financijski dio snosila zajednička tvrtka EYOF d.o.o. koju je osnovao Grad Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo, te da je tražena ''revizija svake marke u skladu sa zakonom''. 

''Postoji rukovodstvo i odgovorna skupština te tvtke koja je po našim saznanjima sve radila zakonito'', rekao je Skaka. 

Dodao je da Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska još uvijek duguje 1,5 milijuna KM za EYOF, što opterećuje poštivanje financijskih obaveza.

Radi se, rekao je Skaka, o značajnom dugu ''zbog čega se i događaju pojedinačna kašnjenja u isplati''.

''EYOF je bila uspješna i pozitivna priča za državu te ovi izazovi koji su tu zbog komplicirane strukture i organizacije i države i cijelog EYOF-a neće narušiti taj pozitivan dojam za koji smo dobili niz priznanja pa i od samog Europskog olimpijskog komiteta'', rekao je Skaka.

  1. Europski omladinski olimpijski festival održan je od 10. do 16. veljače u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kada je privukao stotine mladih sportaša iz skoro 50 zemalja.
Kopirati
Drag cursor here to close