Čuju li ... ? Ne, baš!

'Došao sam ovdje kako bih poručio liderima da ne idu u dobrom smjeru'

Marš protiv samita G7 protekao je i završio mirno, nakon što su tisuće aktivista koji su krenuli iz jugozapadne Francuske, pod jakim osiguranjem, prešli u Španjolsku.
Gospodarstvo / Novac | 24. 08. 2019. u 15:48 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marš protiv samita G7 protekao je i završio mirno, nakon što su tisuće aktivista koji su krenuli iz jugozapadne Francuske, pod jakim osiguranjem, prešli u Španjolsku. 

Regionalna policija priopćila je da nisu prijavljena uhićenja ili incidenti tijekom subotnjeg marša od  Hendayea u Francuskoj do Iruna u Španjolskoj. Iz policije su procijenili da je u maršu sudjelovalo oko 9.000 ljudi.

Demonstranti su došli iz različitih zemalja kako bi zahtijevali odlučniju akciju u borbi protiv klimatskih promjena, postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini, te prosvjedovali protiv sve većih nejednakosti u svijetu. Neki od demonstranata su nosili maske koje su predstavljale lidere zemalja G7, koji će danas u obližnjem Biarritzu održati samit, prenosi Anadolu Agency (AA).

''Previše je nejednakost u današnjem svijetu i tu sam da bih mirno prosvjedovao protiv G7 i kako bih poručio liderima da ne idu u dobrom smjeru kada je riječ o klimatskim promjenama, ali i drugim pitanjima'',  kazao je 30-godišnji prosvjednik Gael Gilles.

Kopirati
Drag cursor here to close