Barem jedan mjesec

Da mi je biti bh. političar

Dok jedni preživljavaju s 4.200 maraka godišnje, većina političara zaradi toliko, ali i više mjesečno.
Gospodarstvo / Novac | 29. 11. 2019. u 19:21 Bljesak.info
Godišnja primanja bh. političara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored svojih višemilijunskih imovinskih kartona, ukupna mjesečna primanja bosanskohercegovačkih političara su daleko iznad vrijednosti prosječne mjesečne plaće u oba entiteta. BHRT JE Analizirala koji to političari imaju najviša godišnja primanja.

Dok jedni preživljavaju s 4.200 maraka godišnje, većina političara zaradi toliko, ali i više mjesečno. Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, zastupnik Pokreta Demokratske Akcije Azmir Husić prednjači s ukupnim godišnjim primanjima, koja premašuju milijun maraka. Odmah poslije njega je Milan Radović iz DNS-a, te SBB-ov Fahrudin Radončić.

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine osim Radončića, među vodećim u ukupnim primanjima je Enver Bijedić. Dok Nebojša Radmanović prima više od 80 tisuća maraka godišnje od čega je 13 i pol tisuća maraka njegova mirovina.

Spuštajući se na entitetsku razinu, primanja se povećavaju. Već spomenuti Azmir Husić je vodeći u primanjima među zastupnicima Zastupničkog doma Federalnog parlamenta. Jedanaest tisuća maraka mjesečne plaće ima predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislav Martinović.

U Narodnoj Skupštini Republike Srpske nema mnogo razlike. Mjesečna plaća Milana Radovića iznosi više od 53 tisuće maraka. Ognjen Tadić, koji je u Vijeću Naroda Republike Srpske prima mjesečnu plaću u iznosu od 4 i pol tisuće maraka ili jednu prosječnu godišnju mirovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close