148 milijuna KM

U veljači tranša kredita MMF-a

MMF će 9. veljače odobriti novu tranšu kredita za BiH, od 148 milijuna KM.
Gospodarstvo / Novac | 26. 01. 2018. u 17:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska (RS) je opredijeljena da Bosna i Hercegovina zadrži aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), istaknula je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović, uz očekivanje da će sredstva iz prve tranše biti povučena u prvoj polovici veljače.

Pozitivnim je ocijenila usvajanje proračuna institucija BiH te na nivou Federacije BiH, navodeći da očekuje da će bord direktora MMF-a 9. veljače odobriti novu tranšu kredita za BiH, od 148 milijuna KM.

Od tog iznosa RS bi trebalo da pripadne 50 milijuna KM.

 Cvijanović je novinarima rekla da je šteta što je taj aranžman bio u zastoju, te da je izazov da se održi u izbornoj godini.

''Svjesni smo činjenice da i parlamenti neće raditi tijekom svih mjeseci kako to obično rade'', dodala je Cvijanović, navodeći da svi nivoi vlasti u BiH treba da budu jednako posvećeni ispunjavanju uvjeta za nastavak aranžmana s MMF-om.

Protiv je mogućnosti da OHR nametne izmjene Izbornog zakona BiH, ističući da je neophodno usvajanje zakona na način da se svako u BiH osjeća sigurno i zaštićeno.

''Ukoliko bi OHR nametnuo izmjene Izbornog zakon to bi pokazalo krah BiH'', tvrdi entitetska premijerka.

Ne vidi ulogu OHR-a u BiH, te smatra da je EU partner sa kojim će biti puno lakše razgovarati kada se zatvori Ured visokog predstavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close