S predstavnicima Svjetske banke

Cvijanović: Suradnja institucija RS-a i Svjetske banke konstruktivn

Gospodarstvo / Novac | 14. 10. 2017. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas u Washingtonu u odvojenim susretima, s izvršnim direktorom u Svjetskoj banci Frankom Himskerkom, direktoricom Svjetske banke za zapadni Balkan Lindom van Gelder i potpredsjednikom Svjetske banke za Euopu i središnju Aziju Sirilom Milerom.

Tijekom sastanaka, koji su održani u okviru redovne Godišnje skupštine Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, sugovornici su izrazili zadovoljstvo suradnjom i kvalitetom projekata koje ova međunarodna financijska institucija implementira u RS.

Bilo je riječi o šest projekata koje taj bh. entitet uspješno realizira u partnerstvu sa Svjetskom bankom, čija je vrijednost oko 200 milijuna KM, a razgovarano je i o suradnji u narednom razdoblju koja će, između ostalog, obuhvatiti aktivnosti u oblastima reforme tržišta rada i podrške zapošljavanju, jačanja zdravstvenog i bankarskog sektora i restrukturiranja javnih poduzeća, priopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je ocijenila da je suradnja institucija RS-a i Svjetske banke konstruktivna i dobra, te izrazila nezadovoljstvo sporim procesom ratifikacije sporazuma sa Svjetskom bankom u, kako se navodi u priopćenju, institucijama na nivou BiH.

Zajednički je ocijenjenjeno da je potrebno osigurati institucionalnu efikasnost na svim nivoima vlasti u BiH kako bi se kreirao adekvatan okvir za uspješnu realizaciju razvojnih projekata dogovorenih sa Svjetskom bankom.

Protokolom posjete Washingtonu predviđeno je da se predsjednica Vlade RS danas u kasnim popodnevnim satima sastane i s predstavnicima MMF-a.




Kopirati
Drag cursor here to close