Održana sjednica Stožera

Civilna zaštita ŽZH izdvojila sredstva za provođenje edukacije učenika i studenata

Usvojene su i Odluke o izdvajanju sredstava za provođenje edukacije učenika osnovnih škola i studenata i obuke članova županijskog/gradskog/općinskih stožera civilne zaštite.
Gospodarstvo / Novac | 17. 04. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, 12. travnja, pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana je 12. sjednica Stožera, priopćila je u utorak Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Stožer je jednoglasno usvojio Odluku o davanju suglasnosti na Nastavni plan i program edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini.

Usvojene su i Odluke o izdvajanju sredstava za provođenje edukacije učenika osnovnih škola i studenata i obuke članova županijskog/gradskog/općinskih stožera civilne zaštite.

Nastavnim planom i programom edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini određene su tematske cjeline, broj nastavnih sati i način realizacije tematskih cjelina za realizaciju planiranih aktivnosti planova i programa edukacije učenika i studenata, te obuke struktura zaštite i spašavanja koju će Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke realizirati u 2018. godini, priopćila je u utorak Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

POLAGANJE ISPITA ZA PROTUPOŽARNU ZAŠTITU

Sukladno članku 128. stavak (5) Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu ('Službene novine Federacije BiH', broj: 64/09) i Programu polaganja ispita za protupožarnu zaštitu ('Službene novine Federacije BiH', broj: 67/13), Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke organizira polaganje ispita za protupožarnu zaštitu za zaposlenike, koji su općim aktom pravne osobe, državnog tijela ili druge institucije određeni da provode poslove zaštite od požara, kao i osobe raspoređene u službi zaštite od požara.

Kopirati
Drag cursor here to close