Cijene

Cijena života u BiH: Gore, dolje za 0,3 posto

Iako je u odnosu na prošli mjesec došlo do pojeftinjenja od 0,3 posto, razina cijena u kolovozu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine u prosjeku je viša za 0,3 posto.
Gospodarstvo / Novac | 27. 09. 2019. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena u kolovozu, u prosjeku su niže za 0,3 posto u odnosu na srpanj, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su jeftiniji za 0,9 posto, odjeća i obuća za 0,4 posto, prijevoz za 0,2 posto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,1 posto, za koliko su u prosjeku jeftiniji i rekreacija i kultura, te ostala dobra i usluge.

U kolovozu u odnosu na srpanj, alkoholna pića i duhan u prosjeku su skuplji za 0,1 posto, stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,2 posto, a restorani i hoteli za 0,3 posto.

Razina cijena u kolovozu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine u prosjeku je viša za 0,3 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,5 posto, alkoholna pića i duhan za 5,9 posto, stanovanje i režijski troškovi za 2,6 posto, zdravstvo za 0,7 posto, prijevoz za 0,1 posto, obrazovanje za 0,6 posto, a rekreacija i kultura, te restorani i hoteli za 0,9 posto.

U kolovozu ove, u odnosu na isti mjesec lani, odjeća i obuća su u prosjeku jeftiniji za 10,4 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,4 posto, komunikacija za 0,4 posto, te ostala dobra i usluge za 0,5 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close