Samo po džepovima građana

Bolnicama u HNŽ-u trebaju krediti

Gospodarstvo / Novac | 03. 09. 2020. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sa sastanka...

Za problem financiranja zdravstvenih ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tijekom epidemije moguće rješenje se vidi kroz kreditne linije uz jamstvo osnivača i kroz subvencioniranje pripadajućih poreza i doprinosa.

Zaključeno je to na sastanku na kojem se Goran Opsenica,  ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ sastao s prof. dr. sc. Antom Kvesićem, ravnateljem SKB Mostar, prim. dr. Zlatkom Guzinom, ravnateljem KB „Dr. Safet Mujić“ Mostar, prim. doc. dr. sc. Kristinom Galić, savjetnicom ravnatelja SKB Mostar, prim. dr. sc. Zoranom Karlovićem, voditeljem Odjela za anesteziju, reanimiranje i intenzivno liječenje SKB Mostar, prim. dr. Mehmedom Haznadarom, voditeljem Službe za anesteziju, reanimiranje i intenzivnu terapiju,  te s  doc. dr. sc. Svjetlanom Grgić, voditeljicom  COVID-19  bolnice  organizirane pri SKB Mostar.

Na sastanku se, kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, razgovaralo o organiziranju rada COVID-19 bolnice i Respiracijskog centra SKB Mostar u okolnostima pogoršanog epidemiološkog stanja izazvanog pojavom COVID-19 u HNŽ.

Pozdravljena je i podržana  inicijativa resornog ministarstva  da se svi zdravstveni radnici i  radnici u zdravstvu  cijepe protiv sezonske gripe, za što će biti osigurana sredstva s pozicije Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K.

Naglašena je i potreba osiguranja dodatnih prostora za izoliranje pacijenata (izolatorija)  u našoj i susjednim županijama čiji se pacijenti zbrinjavaju u SKB Mostar  kao i hladnih timova u primarnoj zdravstvenoj  skrbi, koji će pratiti zdravstveno stanje pacijenata uz potporu nadležnih epidemiologa i infektologa.

Sudionici sastanka su još jednom pozvali sve građane Županije da se pridržavaju svih propisanih mjera Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

''Samo savjesnim i odgovornim ponašanjem svih epidemiju možemo staviti pod nadzor kako bi zdravstveni sustav u Županiji mogao odgovoriti teškom izazovu u razdoblju koje slijedi s obzirom na pojavu sezonske gripe i drugih virusnih infekcija'', navela je Vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close