Stižu inspektori

Bojić: Sutra ćemo znati hoćemo li izvoziti piletinu u EU

Gospodarstvo / Novac | 25. 09. 2017. u 13:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni inspekcijski tim Inspektorata za EU sutra stiže u BiH kako bi utvrdili da li su u oblasti peradarstva ispunjeni kriteriji za izvoz u EU.

Bruno Bojić, potpredsjednik VTK BiH, istaknuo je za N1 kako će se sutra znati je li BiH ispunila sve uvjete za izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju.

"Sutra nam konačno u posjetu dolazi nadležna inspekcija EU koja će vidjeti jesmo li ispunili sve uvjete iz preuzetih aktivnosti koje su nam date da ispunimo, kako bi nam izvoz pilećeg mesa bio dozvoljen na tržište Unije", kazao je te dodao:

"S tim u vezi Ured za veterinarstvo BiH je u suradnji s entitetskim ministarstvima i nadležnim inspekcijskim tijelima radio neprestano na otklanjanju i usuglašavanju legislative i uvjeta koje traži od nas EU. Nadam se pozitivnom rješenju sutrašnje inspekcije koja dolazi i to će zasigurno biti veliki podstrek i značaj za našu industriju posebno, koja je sve većim i većim zamahom nazočna iz godine u godinu na bh. tržištu kao i na zemljama CEFTA-e. S tim u vezi proširuje se mogućnost na europskom tržištu".

Rekao je i kako će se kontrolirati četiri kompanije.

"Kontrolirat će se četiri kompanije (o kojim kompanijama je riječ javno se još uvijek ne smije govoriti), a koliko će oni zaista obići, ja u ovom trenutkui ne mogu da kažem jer je do njih. Ja sam uvjeren da naše kompanije, mesne industrije ili proizvođači piletine ispunjavaju sve europske standarde tako da neće biti problema s njima", naglasio je Bojić za N1.

Kazao je i kako očekuje pozitivan inspekcijski nalaz, a samim tim nalazom će biti dozvoljen i izvoz na europsko tržište.

Kopirati
Drag cursor here to close