Kriptovaluta

Bitcoin dobio gotovo 40% na vrijednosti u nekoliko dana

Ova je godina donedavno bila prilično dosadna kad je riječ o promjenama cijene najveće kriptovalute, no u posljednje se vrijeme situacija ponovno zahuktala.
Gospodarstvo / Novac | 14. 05. 2019. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom 2017. godine cijela je tehnološka i kripto-zajednica navikla na velike skokove u cijeni bitcoina. Tada je bilo manje-više uobičajeno da najveća kriptovaluta danas vrijedi i po nekoliko stotina dolara više nego što je vrijedila prije par dana.

Potom je došla 2018., balon se ispuhao, a ovako velike promjene cijene češće su se viđale u sasvim suprotnom smjeru. Od vrhunca, kada je vrijedio gotovo 20 tisuća, bitcoin je potonuo na razine od oko 3-4 tisuće američkih dolara – i tamo se zadržao prilično dugo, javlja Bug.hr.

2019. godina započela je dugim stabilnim razdobljem kada cijena bitcoina nije prelazila 4.200 dolara, no u travnju se počelo ponovno povećavati aktivnost kupnje. Zabilježen je tada veliki skok od oko 20%, a prvi je puta tada, nakon pola godine, bitcoin zagazio u područje iznad 5.000 dolara.

Početkom svibnja ponovno je bitcoin postao "vruća roba". Mjesec je započeo s cijenama bitcoina od oko 5.300 dolara, 9. svibnja cijena je već premašila 6.000, da bi od prošloga vikenda do danas ponovno doživjela velik skok.

U trenutku nastanka ove vijesti bitcoinom se trži po cijenama višim i od 8.200 dolara, prvi puta nakon srpnja prošle godine. U samo 4 dana cijena bitcoina eksplodirala je od 6 do preko 8 tisuća dolara, odnosno gotovo 40%.

Za travanjski skok cijene u međuvremenu se doznalo kako je stigao od samo jednog investitora. Nepoznati kupac uložio je tada 100 milijuna dolara u bitcoin i podigao mu cijenu za oko 20%.

U ovom trenutku nije poznato što je potaklo svibanjski skok, ali sigurno je da će oni koji su bitcoine kupovali posljednjih mjeseci biti zadovoljni ovakvim razvojem događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close