Kratkoročno kolebanje

Bijelu kuću ne brine pad na burzama  

Vrijednost trgovanja na američkim burzama naglo je opala u ponedjeljak, dok je prosječni industrijski indeks Dow Jones pao za čak 1.500 poena. To je nastavak pada od petka kada je vrijednost Dow Jonesa pala za 666 poena.
Gospodarstvo / Novac | 06. 02. 2018. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Dužnosnici Bijele kuće umanjili su značaj kaotičnih događanja na američkim burzama, rekavši da je to kratkoročno kolebanje tržišta i insistirajući na tome da je američka ekonomija ostala snažna.

''Pogledajte, tržišta fluktuiraju u kratkoročnom razdoblju. Svi to znamo. I ona to čine iz brojnih razloga. Temelji naše ekonomije ostaju, međutim, veoma snažni i ona se kreće u pravom smjeru, posebno za srednju klasu'', izjavio je novinarima u predsjedničkom avionu Air Force One zamjenik portparola Bijele kuće Raj Shah.

Vrijednost trgovanja na američkim burzama naglo je opala u ponedjeljak, dok je prosječni industrijski indeks Dow Jones pao za čak 1.500 poena. To je nastavak pada od petka kada je vrijednost Dow Jonesa pala za  666 poena.

I glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izrazila je slične stavove kao i Shah.

''Predsjednikova pažnja je usmjerena na dugoročne suštinske ekonomske pokazatelje, koji ostaju izuzetno snažni, s jačanjem američkog ekonomskog rasta, povijesno niskom stopom nezaposlenosti i povećanjem plata za američke radnike. Predsjednikove poreske olakšice i reforma ekonomske regulative dodatno snaže američku ekonomiju i nastavljaju donositi prosperitet američkom narodu'', izjavila je Sanders, prenosi CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close