155 posto

Više od milijardu maraka BiH izvezla u Austriju

Ministar Šarović istaknuo je da u prošloj godini Bosna i Hercegovina u Austriju izvezla robu u vrijednosti od više od milijardu maraka.
Gospodarstvo / Novac | 18. 07. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rast izvoza iz Bosne i Hercegovine u Austriju u protekle tri godine konstantno napreduje a pokrivenost uvoza izvozom dostigla je rekordnih 155%, istaknuto je na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i veleposlanice Austrije u BiH Ulrike Hartmann, priopćeno je iz ministarstva.

Ministar Šarović istaknuo je da u prošloj godini Bosna i Hercegovina u Austriju izvezla robu u vrijednosti od više od milijardu maraka.

''Jako je važno da u Austriju ne izvozimo sirovi proizvod, nego da je riječ o robi i komponentama, uglavnom iz oblasti metalne industrije, iza kojih stoji puno znanja i rada domaćih kompanija'', istaknuo je ovom prilikom ministar Šarović.

Pozdravljajući dinamičnu i uspješnu suradnju dvije zemlje, veposlanica Hartmann je naglasila da Austrija jedino iz Bosne i Hercegovine više uvozi nego što izvozi. To, kako je naglašeno, ne stvara poteškoće ovoj zemlji, jer je sa druge strane, u Bosni i Hercegovini zastupljen značajan broj austrijskih investitora i firmi.

Sugovornici su se usuglasili da stalni rast suradnje garantira povećanje obima suradnje i u sljedećim godinama te da je ključ daljeg napretka u izgradnji putne infrastrukture, posebno koridora Vc, priopćeno je iz ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close