Vijeće ministara

BiH šalje 500 tisuća KM Hrvatskoj i posebnih 100 tisuća KM za Kostajnicu

Republiku Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i ozlijeđenima.
Gospodarstvo / Novac | 12. 01. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vijeća ministara BiH je donesena i Odluka o odobravanju 500 tisuća KM iz tekuće proračunske rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem prosinca 2020. godine.

Podsjećamo da je Republiku Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i ozlijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o odobravanju 100 tisuća KM iz tekuće rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu pružanja pomoći Kostajnici.

Sredstva su namijenjena saniranju posljedica zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem prosinca prošle godine u Kostajnici, općini u Bosni i Hercegovini na granici sa Republikom Hrvatskom, javlja Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close