Ugovori

BiH platila 56,3 milijuna KM penala

Gospodarstvo / Novac | 07. 01. 2020. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadležne institucije BiH, zatim entiteta Federacije BiH i Republike Srpske od 1998. do ožujka 2019. platile su 56,3 milijuna KM stranim kreditorima po osnovu penala jer te kredite vlasti nisu iskoristile u rokovima predviđenim ugovorima, piše Dnevni avaz.

Ovi podaci sadržani su u odgovoru koji je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP) dobio na svoje pitanje upućeno Vijeću ministara BiH.

Magazinović je pitao i je li ikada utvrđena odgovornost po tom osnovu, a u odgovoru je navedeno da je ''odgovornost za implementiranje i krajnje efekte projekta alocirana na vlasnika pojedinačnog projekta i njegova upravljačka tijela''.

''Postojanje pojedinačnih barijera u procesu stjecanja efektivnosti međunarodnih financijskih sporazuma i okolnosti implementacije u više navrata su bili predmet pažnje pojedinih institucija i međunarodnih kreditora. Preporuke za podizanje efikasnosti sustava u ovom domenu nisu dale prepoznatljive pozitivne promjene'', navedeno je u odgovoru.

Avaz navodi kako je Magazinoviću odgovorio bivši saziv Vijeća ministara BiH, još u srpnju prošle godine, ali zbog ranije blokade rada Parlamenta BiH, taj odgovor će tek biti razmatran na sjednici Zastupničkog doma PSBiH zakazanoj za 16. siječnja. 

Kopirati
Drag cursor here to close