Riješio Džaferović

'BiH će biti odobreno 68 milijuna eura za zdravstvo i podršku ekonomiji'

''U razgovoru sa europskim komesarom za proširenje naglasio sam da nam najviše nedostaje medicinska oprema, prije svega su nam najpotrebniji respiratori, testeri i zaštitna sredstva'', kazao je.
Gospodarstvo / Novac | 24. 03. 2020. u 19:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razgovarao sam sa komesarom za proširenje Europske unije i obaviješten sam da će Bosni i Hercegovini biti odobrena dodatna novčana sredstva u iznosu od 28 milijuna eura za zdravstvo, kao i 40 milijuna namijenjenih za podršku u ekonomiji'', kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, gostujući u Dnevniku 2 BHT1.

''U razgovoru sa europskim komesarom za proširenje naglasio sam da nam najviše nedostaje medicinska oprema, prije svega su nam najpotrebniji respiratori, testeri i zaštitna sredstva. Obavijestit ćemo Europsku komisiju da ćemo pristati na njihovu pomoć'', potvrdio je Džaferović za BHRT.

Govoreći o tome da li su bh. vlasti pravovremeno reagirale na pojavu pandemije, Džaferović naglašava:

''Mogli smo i ranije poduzeti određene mjere, ali posmatrajući što se događa u Europi možemo reći da se BiH za sada uspješno nosi sa pandemijom. Mnoge mjere smo poduzeli mnogo prije drugih razvijenih zemalja u Europi koje su sada pogođene pandemijom koronavirusa'', naveo je Džaferović.

On je naglasio važnost da se građani BiH ponašaju odgovorno u situaciji stanja prirodne nesreće.

''Pozivam bh. građane u inozemstvu da bez velike potrebe ne kreću na put u BiH, da ostanu gdje jesu i da prebrodimo zajedno teške trenutke jer bi time ugrozili i naše građane i sebe'', rekao je Džaferović i pozvao građane Bosne i Hercegovine da poštuju propisane mjere u izvanrednoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close