U Sarajevu

Bevanda potpisao novo zaduženje: 40 milijuna eura za gradski prijevoz

Projekt će biti realiziran kroz tri povezana projekta, a odnosi se nabavu trolejbusa i rekonstrukciju trolejbusne mreže za Vogošću te izgradnju južne longitudinale.
Gospodarstvo / Novac | 23. 03. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinije, i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o financiranju u vrijednosti 40 milijuna eura za Projekt gradskog prijevoza Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma, koje je obavljeno korespondentno i bez ceremonija zbog epidemiološke situacije, ministar Bevanda je kazao da su osigurana sredstva koja će poboljšati kvalitetu života stanovnika Sarajevske županije te pomoći u zaštiti okoliša.

''Poznato je koliko Sarajevo ima problema s gradskim prijevozom, prometnim gužvama, ali i velikim zagađenjem zraka zbog svih ovih problema. Ovaj projekt jedan je od rijetkih koji će utjecati da se ovi nedostaci pokušaju riješiti. Zato smo zahvalni predstavnicima EIB-a što su podržali ovako kvalitetan i bitan projekt za sve građane Sarajeva, ali i posjetioce ovog grada'', kazao je Bevanda.

Dodao je da je ovaj projekt od posebnog značaja za stanovnike sarajevske općine Vogošća jer se odnosi na obnovu trolejbuske mreže i voznog parka kako bi ponovo profunkcionirao javni prijevoz na ovoj relaciji.

Projekt će biti realiziran kroz tri povezana projekta, a odnosi se nabavu trolejbusa i rekonstrukciju trolejbusne mreže za Vogošću te izgradnju južne longitudinale.

Prema odredbama ugovora, ovaj kredit od 40 milijuna eura ima rok otplate 25 godina, uključujući greis period od pet godina, a alokacija kredita je na Federaciji BiH, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close