Ministar financija

Bevanda: Odluka o privremenom financiranju institucija BiH je spremna

Proračun za financiranje institucija ostaje 950 milijuna KM.
Gospodarstvo / Novac | 26. 12. 2017. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni ministar financija Vjekoslav Bevanda potvrdio je za agenciju Patria da je Ministarstvo pripremilo Odluku o privremenom financiranju institucija BiH, koju bi trebalo usvojiti u četvrtak na Vijeću ministara, nakon čega bi čekali zasjedanje oba doma Parlamenta BiH na kojima bi se konačno i usvojio Prijedlog proračuna za 2018. godinu.

SBB je najavio da ta stranka u Parlamentu BiH neće podržati prijedlog Proračuna za 2018. godinu, ukoliko se novčane rezerve namijenjene za članove Predsjedništva BiH kao i državnog premijera i njegove zamjenike ne preusmjere u sport i socijalna davanja, nakon čega je HDZ-ov ministar Bevanda ponudio Odluku o privremenom financiranju institucija BiH.

Na pitanje hoće li Odluka o privremenom financiranju biti donesena u siječnju, Bevanda je rekao da on ne vidi način da se to može uraditi do kraja godine.

Vijeće ministara utvrdilo je Nacrt zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu koji iznosi 1.954.062.329 KM.

Proračun za financiranje institucija ostaje 950 milijuna KM. Prihodi za servisiranje vanjskog duga iznose 1.004.062.329 KM i manji su za oko 7,1 milijun KM u odnosu na ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close