Bešliću opet zeleno svjetlo za mostarski proračun
Gradsko vijeće Grada Mostara nije izabrano, pa ne postoji pravna osnova za donošenje Proračuna Grada Mostara i Odluke o njegovu izvršavanju za 2019. godinu.

Bešliću opet zeleno svjetlo za mostarski proračun

Gospodarstvo / Novac | 12. 12. 2018. u 11:56 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada na sjednici u Mostaru je utvrdila i u žurnu parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o proračunima u FBiH.

Na ovaj način je omogućeno da izuzetno, i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2019. godini, Proračun Grada Mostara i Odluku o izvršenju Proračuna za 2019. godinu donese i za njegovu provedbu bude odgovoran gradonačelnik Grada Mostara, uz suglasnost načelnika za financije.

Kako je obrazloženo, Gradsko vijeće Grada Mostara nije izabrano, pa ne postoji pravna osnova za donošenje Proračuna Grada Mostara i Odluke o njegovu izvršavanju za 2019. godinu.

''Kako bi bilo osigurano normalno funkcioniranje javnih institucija ovog grada i da ne bi došlo do financijske blokade, bilo je potrebno dopunom Zakona o proračunima u FBiH, omogućiti gradonačelniku da, uz suglasnost načelnika za financije, donese Proračun i Odluku o izvršenju Proračuna Grada Mostara za 2019. godinu'', navela je Vlada Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close