Proračun

Bešlić: Nedostaje novaca za pročistač

Za rad pročistača godišnje je potrebno osigurati 2,5 milijuna maraka što Grad Mostar ne može sam isfinancirati, upozorio je gradonačelnik.
Gospodarstvo / Novac | 07. 02. 2018. u 14:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako se na izradi proračuna Grada Mostara intenzivno radi te da se nada kako će taj posao biti okončan sljedećeg tjedna.

Po njegovim riječima, jedan od problema je osiguravanje financijskih sredstava za nesmetan rad pročistača otpadnih voda.


''Rad pročistača moramo subvencionirati jer ne možemo povećati cijenu kubnog metra vode. Pregovaramo s različitim razinama vlasti da vidimo tko bi mogao osigurati dio neophodnih sredstava'', kazao je Bešlić nakon današnjeg sastanka s prvim zamjenikom visokog predstavnika Dennisom Hearneom.

Za rad pročistača godišnje je potrebno osigurati 2,5 milijuna maraka što Grad Mostar ne može sam isfinancirati, upozorio je gradonačelnik.

''Ako pročistač ne bude radio u punom kapacitetu onda ništa nismo uradili na zaštiti Neretve'', dodao je.

Komentirajući inicijativu mladih da novoizgrađeni most preko Neretve nosi naziv "Studentski most", mostarski gradonačelnik izjavio je kako on osobno nema ništa protiv tog prijedloga, ali da imenovanje mosta nije u njegovoj nadležnosti.

''To pitanje je po Statutu Grada Mostara isključivo u nadležnosti Gradskog vijeća i to je odluka koja se donosi dvotrećinskom većinom tako da se mora postići potpuni konsenzus'', kazao je gradonačelnik Bešlić.

Na novinarsko pitanje ima li namjeru susresti s radnicima hotela "Ero", koji traže uvezivanje staža, Bešlić kazao kako je već nekoliko puta razgovarao s predstavnicima njihovog sindikata.

''Mi kao Grad u gospodarskim društvima nemamo neku obvezu. Možemo im pomoći u traženju rješenja koja bi im dala za pravo u rješavanju njihovog statusa. Ako su u pitanju doprinosi to bi se moglo rješavati na Vladi Federacije BiH na način kako su to riješile neke druge javne kompanije'', kazao je mostarski gradonačelnik.

Podsjećamo, u studenom prošle godine je održan sastanak institucija i tvrtki uključenih u izgradnju kolektora i pročistača.

Na tom je sastanku zaključeno da će se do 7. prosinca napraviti i novi dinamički plan, po kojemu bi radovi, kako je tada rekao Bešlić, morali završiti do kraja lipnja 2018. godine.

Vrijednost projekta izgradnje glavnog kanalizacijskog kolektora i pročistača otpadnih voda iznosi oko 23 milijuna maraka, a radovi na izgradnji započeli su 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close