Koronomanija

Banke pozivaju na korištenje internet i mobilnog bankarstva

Banke preporučuju da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.
Gospodarstvo / Novac | 12. 03. 2020. u 16:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plaćajte karticama

Povodom aktualne epidemiološke situacije, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka, kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum.

Također, preporučuju da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

''Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su poduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet'', izjavio je direktor Udruženja banaka BiH Berislav Kutle

Pozvao je građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise, da ih maksimalno koriste te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti, priopćeno je iz Udruženja banaka BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close