Bakirov Tops

Bakir Izetbegović upakirao 300 milijunito pakovanje Topsa

Gospodarstvo / Novac | 19. 08. 2017. u 17:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine posjetio je danas, sa suradnicima, kompaniju AC FOOD u Velikoj Kladuši i pri tome svečano upakirao 300-milijunito pakovanje Topsa, biskvita s tradicijom dugom 37 godina, prenosi Anadolija.

Prilikom posjete, Izetbegović se upoznao s dosadašnjim naporima i planovima novoosnovane kompanije kojima se brandovi Agrokomerca namjeravaju vratiti na police trgovina, a industrijska postrojenja ovog nekadašnjeg krajiškog giganta pokrenuti za dobro bosanske Krajine i cijele BiH.

Izaslanstvo na čelu s Izetbegovićem dočekali su Sulejman Hrvić, predsjednik Nadzornog odbora AS GROUP sa suradnicima, te radnice i radnici kompanije AC FOOD kao i njen direktor Smail Korajlić.

"Danas smo svečano upakirali 300 milijuniti Tops za koji kažu da je jedan od najomiljenijih biskvita u regiji. Treba nam više ovakvih pozitivnih priča i bilo bi dobro da slijedimo primjer ove kompanije i ovih vrijednih ljudi. Agrokomerc su podizale generacije čestitih radnika i vrsnih znalaca, i učinit ćemo sve da ga ponovno dignemo na noge. Predugo je 'krajiški div' spavao, i vrijeme je da ga probudimo. Ovo što smo danas vidjeli u AC FOOD-u ulijeva nadu i pruža realna očekivanja da bi uskoro mogli imati još veću popunjenost kapaciteta i još više radnih mjesta", kazao je Izetbegović.

AC FOOD d.o.o. iz Velike Kladuše novoosnovana je kompanija za proizvodnju hrane i članica je AS GROUP. Kompanija zapošljava 105 radnika, a u okviru unaprjeđenja proizvodnje i povećanja kapaciteta u planu je razvoj konditorskih proizvoda, kao i pokretanje programa čokolade. U AC FOOD-u namjeravaju iskoristiti neke prednosti koje imaju, jer malo je poznato da ova tvornica jedina u regiji ima zaokružen tehnološki sistem proizvodnje čokolade od svježeg kakaovca do gotovog proizvoda. Sljedeće godine planirano je pokretanje programa proizvodnje mesa i farmi koka nosilja, to jest proizvodnje jaja, navode u ovoj kompaniji.

Brand Tops proizvodi se od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brandova te vrste u regiji. U AC FOOD-u već su pokrenuti procesi inoviranja ovog branda s novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanju očekivanja ljubitelja ovog biskvita.

Tops i drugi proizvodi Agrokomerca kao što su Pettit, Čajni kolutići, Mljeveni keks..., uz plasman na domaće tržište izvoze se u Hrvatsku, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Sjedinjene Američke Države, i odnedavno u Irak. U planu je pokretanje programa supa i začina Vegedor kao i ponovno oživljavanje branda čokoladnih namaza Maza i bar čokolada Kremipan.

Od kako je AC FOOD preuzeo proizvodnju u dijelu pogona Agrokomerca samo izvoz u susjednu Hrvatsku povećan je za 33 posto u posljednja dva mjeseca u odnosu na isti period lani.

Kopirati
Drag cursor here to close