Ublažavanje posljedica

Austrija izdvaja još 38 milijardi eura zbog koronavirusa

"Neka košta koliko košta", rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz novinarima nakon sastanka savezne koalicijske vlade u Beču
Gospodarstvo / Novac | 18. 03. 2020. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija će izdvojiti dodatnih 38 milijarda eura za ublažavanje posljedica koronavirusa, rekao je kancelar Sebastian Kurz u srijedu kada je broj zaraženih narastao na 1646, skijališta se zatvaraju i traju napetosti na graničnom prijelazu Nickelsdorfu prema Mađarskoj. 

"Neka košta koliko košta", rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz novinarima nakon sastanka savezne koalicijske vlade u Beču, javlja Hina.

Najavio je  da će  vlada za ublažavanje gospodarskih posljedica koronavurusa staviti na raspolaganje uz već 4 milijarde eura još i 38 milijarda eura za osiguranje radnih mjesta, pomoć poduzetnicima i kredite tvrtkama kako bi se spriječio njihov stečaj i druge teškoće.

"Moramo sve učiniti i nastaviti provoditi stroge mjere opreza ograničenja kretanja, ali istodobno moramo misliti na gospodarske posljedice koronavirusa", kazao je Kurz.

Kao što se mora dosljedno raditi u borbi protiv širenja koronavirusa, jednako predano treba raditi na sprečavanju gospodarskog kolapsa, očuvanju radnih mjesta i spašavanju tvrtki od zatvaranja.

U Austriji stalno raste broj zaraženih pa raste i broj općina i mjesta stavljenih u karantenu u sklopu mjera za usporavanje širenja pandemije koronavirusa.

Općina Flachau te dolina Gasteinertal u salzburškoj regiji od srijede su u karanteni. 

U pokrajini Tirol gdje je najviše potvrđenih zaraženih u karantenu su stavljena još dva mjesta - Sölden i Sankt Christoph. Od  petka su Sankt Anton i dolina Paznaun posve izolirani, također i skijaško područje Alberga u Voralbergu: Lech, Warth, Schröcken te Schröchen u općini Klösterle od utorka su u karanteni.

U Austriji je prema ministarstvu zdravstva broj zaraženih  osoba porastao na 1646 u srijedu, a u utorak je bilo 1332 inficiranih.

Provedeno je gotovo 12 tisuća testova. Devet je osoba ozdravilo, a četiri su preminule, javlja Hina.

Na austrijsko-mađarskom  graničnom prijelazu u Nickelsdorfu u Gradišću je, prema medijima, već drugi dan stanje vrlo napeto. Mađari su zatvorili granice zbog koronavirusa i noći na srijedu dopustili su prolaz samo automobilima iz Bugarske i Rumunjske, ali ne i vozilima iz drugih zemalja poput Ukrajine i Srbije te su se formirale kilometarske kolone, javlja austrijska radio televizija ÖRF.

Kopirati
Drag cursor here to close