Upravljanje u krizi

HRS pozvao Merkel da dođe u Široki Brijeg

''Pozivamo Angelu Merkel s nadom kako će apel stići do Bundestaga: 'Dođi da vidiš, dođi da se diviš kako prava vlast financira poduzeća u ovoj krizi'!?''
Gospodarstvo / Novac | 09. 02. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je postala poznata po strogim mjerama, ali i po velikim obeštećenjima za one koje prisilno zatvori, no očito Angela Merkel nije upoznata s načinom kako se to radi kod nas, kako se pomaže pojedinim poduzetnicima u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg.

Tako se u 2021. godini, kako navode, obilno financira jedno privatno gospodarsko društvo ''u našem lijepom gradu, u godini u kojoj se nastavlja kriza koju smo skoro svi dobro osjetili na vlastitoj koži, osim onih koji su bliski odnarođenoj vlasti''.

Svaka kriza može se prebroditi ako svi zajedno damo malo sebe, svoga vremena, pa i svojeg profita, ali u Širokom Brijegu stvari se znaju odvijati i drugačije, smatraju u HRS-u.

''Ako nisi uz vlast ili pak samo javno i konstruktivno kritiziraš vlast biti ćeš marginaliziran, s druge strane, ako si uz bok ljudima koji drže čelne pozicije u Širokom Brijegu, čak i u vremenu neviđene krize gdje tvoja konkurencija bilježi nevjerojatne padove prometa od čak 70%, otpuštaju radnike ili zatvaraju svoje firme u koje su uložili sebe i cijele svoje živote, tebi ta ista vlast financira čak i moguću zaradu???'', pitaju se u HRS-u.

Lanjska i ovogodišnja ekonomska kriza, kao i još mnogo nepobitnih činjenica, ističu, nisu mogle razuvjeriti gradonačelnika i vladajuće u naumu da financiraju navedeno gospodarsko društvo sa nevjerojatnih 1.460.000 KM.

''Zamislite vi obrtnici, mikro, mali i srednji poduzetnici, ali i ostali sugrađani kako u ovakvim vremenima vlast daje 10% proračuna tj. vrtoglavih 1.460.000 KM jednoj firmi, a Vama/nama ostalima mrvice koje ni ne osjetimo?'', navodi se.

Da se razumijemo, podsjećaju, nitko nema ništa protiv subvencioniranja gospodarstva ako za to postoje neki viši ciljevi i ako je to definirano mjerljivim kriterijima definiranim Zakonom o proračunima.

Međutim, kako ističu, ako postoje realni razlozi za povećanje financijskih sredstava privatniku, pogotovo ako će taj rashod podebljati prihodovnu stranu proračuna, nitko ne bi imao ništa protiv.

''No, ovdje niti sami gradonačelnik nije imao razuman i zakonski utemeljen odgovor zbog čega povećanje od preko pola milijuna KM proračunskih davanja jednom privatniku?'', ističu.

''Tako ovim putem pozivamo Angelu Merkel s nadom kako će apel stići do Bundestaga: 'Dođi da vidiš, dođi da se diviš kako prava vlast financira poduzeća u ovoj krizi'!?

Ogroman novac nas građana se poklanja jednom poduzeću pod krinkom kako je prijevoz učenika besplatan, a zapravo je to notorna laž, jer, zapravo, riječ je o najskupljem plaćenom prijevoz učenika dosada, našim novcem iz proračuna, a koji nije ''pao'' s neba.

K tome, nadodajmo kako se na krovu istoimenog gospodarskog društva postavljaju odgovarajuće instalacije, oprema i uređaji za proizvodnju solarne električne energije (foto-naponske elektrane snage 23 kW) te se s pravom možemo zapitati za čije interese služi proračun i za koga radi gradonačelnik, jesu li u interesu građana ili nekoliko probranih pojedinaca bliski vlasti?'', navodi se u priopćenju Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close