Ledo i Kiseljak

Agrokor donio odluku o dokapitalizaciji Konzuma u BiH

Gospodarstvo / Novac | 31. 08. 2017. u 16:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora danas je u Zagrebu dalo saglasnost izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu 68,7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski Kiseljak, u namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH.

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7milijuna KM.

Iz Agrokora navode da se tim odlukama osigurava budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Ističu da je odlukama Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora otvoren put od strane Agrokora i da Mercator poduzme korake potrebne kako bi bio realiziran plan unutar kojeg Mercator tijekom rujna vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Mercator.

''Razdvajanjem Konzuma BiH i Mercatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, Konzum BiH će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close