Gradski džepovi

Rasprava o proračunu: Zanima li vas mostarska blagajna?

Javna rasprava održat će se u utorak, 14. 1. 2020. u Gradskoj vijećnici, Ul. Hrvatskih branitelja br. 2. s početkom u 11 sati.
Gospodarstvo / Novac | 13. 01. 2020. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi građani Mostara, kao i svi zainteresirani subjekti, imat će priliku da steknu uvid u najvažniji financijski dokument koji će u formi nacrta biti objavljen na službenoj stranici Grada Mostara. 

Naime, iako se posljednjih dana nagađalo o tome da će Mostarci ostati uskraćeni za informacije o stanju u gradskoj kasi, iz Gradske uprave Mostar su to negirali.

Usvajanjem dopune Zakona o proračunima u FBiH na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta koncem prosinca prošle godine stekli su se potrebni preduvjeti za donošenje proračuna Grada Mostara, ali se moralo čekati na objavu u "Službenom glasniku".

Nacrt proračuna iznosi 59 milijuna KM i riječ je, praktično, o skoro istom iznosu kao prošle godine.

Potvrđeno je da će se 14. siječnja održati javna rasprava u Gradskoj vijećnici.

Rasprava će trajati od 11 do 13 sati, a svi oni koji ne mogu prisustvovat Javnoj raspravi, a žele dostaviti svoje primjedbe i prijedloge na Nacrt proračuna, to mogu učiniti od danas i putem elektronske pošte na obrascu na mail adresu [email protected].

Predviđeno je da rasprava traje dva sata, a nakon završetka izjave za medije.

Od 2012. godine, od kada Mostar nema zakonodavnu vlast, proračun Grada donosi gradonačelnik Ljubo Bešlić, uz potpis i suglasnost načelnika za financije Izeta Sahovića, a potvrđuje ga Federalni parlament.

Kopirati
Drag cursor here to close