Kolovoz

87.300 KM kazni zbog korona-mjera

Iz Uprave je objavljeno kako su u kolovozu inspektori izvršili 1.796 inspekcijskih nadzora, a pored navedenih kazni, izrekli su i 191 rješenje o otklanjanju nedostataka…
Gospodarstvo / Novac | 10. 09. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspekcijski organi u Federaciji BiH izrekli su u kolovozu 67 prekršajnih naloga u iznosu 87.300 KM zbog grubog nepoštovanja higijensko-epidemioloških mjera za sprečavanje širenja virusa korona, podaci su federalne Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Uprave je objavljeno kako su u kolovozu inspektori izvršili 1.796 inspekcijskih nadzora, a pored navedenih kazni, izrekli su i 191 rješenje o otklanjanju nedostataka tamo gdje su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera i izdali šest rješenja o zabrani rada.

Do kršenja minimuma obvezujućih mjera najčešće dolazi u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i gospodarskim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Najveći broj nadzora izvršile su kantonalne uprave za inspekcijske poslove u Zeničko-dobojskom kantonu - 500 i Hercegbosanskoj županiji - 420.

Inspektori federalne Uprave za inspekcijske poslove izvršili su 107 inspekcijska nadzora, u okviru kojih su utvrdili sedam prekršaja, što podrazumijeva izdavanje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 13.000 KM, te izdali 12 rješenja o otklanjanju nedostataka i šest rješenja o zabrani rada.

Kopirati
Drag cursor here to close