'Realan proračun'

217.795.700 maraka proračun SBŽ-a

Ministar financija SBŽ-a Zoran Marković kazao je novinarima da je ovaj proračun realan, unatoč primjedbama koje su na iznos osnovice za obračun plaća uputili sindikati oko 5.300 uposlenih
Gospodarstvo / Novac | 06. 12. 2018. u 13:55 Fena
Kopirati

Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je na izvanrednoj sjednici Nacrt proračuna za 2019. godinu u iznosu od 217.795.700 maraka, što je za 1,52 milijuna maraka manje u odnosu na ovogodišnji proračun. 

Ministar financija SBŽ-a Zoran Marković kazao je novinarima da je ovaj proračun realan, unatoč primjedbama koje su na iznos osnovice za obračun plaća uputili sindikati oko 5.300 uposlenih u organima državne uprave, pravosudnim i obrazovnim institucijama. 

''Mi smo predvidjeli povišicu od tri posto, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, a ove godine smo imali već jedno povećanje. To znači da smo u proračunu predvidjeli pet milijuna maraka više sredstava, a mora se znati da se za povećanje plaća vežu i druge stvari, tako da bismo županiju, sada kad smo je stabilizirali, doveli u problem'',  kazao je Marković novinarima. 

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina kazao je da su danas stečeni uvjeti da na redovitoj sjednici Skupštine bude razmatran prijedlog proračuna. 

''Nadam se da ćemo imati dobar i kvalitetan proračun i da ćemo ga usvojiti prije isteka ove godine. Vjerujem da ćemo izbjeći odluku o privremenom financiranju, jer uvijek je bolje usvojiti proračun kako bi Vlada mogla krenuti s usvajanjem svih planiranih programa'', kazao je Kvasina.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati