VSTV

189 sudaca i tužitelja pokazalo financijske izvještaje

VSTV BiH pozdravlja odluku sudaca i tužitelja da dobrovoljno omoguće uvid javnosti u njihove financijske kartone
Gospodarstvo / Novac | 19. 07. 2021. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) upućenog sucima i tužiteljima da dobrovoljno daju suglasnost za objavu godišnjih osobnih financijskih izvještaja, veći broj nositelja pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio i dao suglasnost da se njihovi financijski izvještaji javno objave na web stranici VSTV-a BiH.

Poziv je poslan u cilju jačanja osobnog i profesionalnog integriteta nositelja pravosudnih funkcija, kao i jačanja ukupnog povjerenja javnosti u pravosuđe Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz VSTV-a.

Vijeće je objavio osobne financijske izvještaje za 2020. godinu za 189 sudaca i tužitelja koji su VSTV-u BiH dostavili pismenu suglasnost za objavljivanje i koji su dostupni na web stranici https://vstv.pravosudje.ba u rubrici Aktivnosti/Finansijski izvještaji, kao i na linku.

U osobnom financijskom izvještaju se, između ostalog, navode aktivnosti koje su nositelji pravosudnih funkcija obavili izvan dužnosti suci odnosno tužitelji, uključujući i iznose koje su naplatili za obavljanje tih dužnosti. Oni također sadrže i informacije o bračnom drugu i djeci s kojom žive u istom domaćinstvu.

''VSTV BiH pozdravlja odluku sudaca i tužitelja da dobrovoljno omoguće uvid javnosti u njihove financijske kartone, te vjeruje da će u narednom periodu suci i tužitelji koji do sada nisu dali suglasnost za objavljivanje, donijeti odluku da se njihovi lični financijski izvještaji javno objave'', navode iz VSTV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close