Tko ima, ima

181.842,35 KM – plaća u doba pandemije

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim licima u BiH za travanj 2020. godine iznosila je 1.454 KM.
Gospodarstvo / Novac | 13. 07. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Period pandemije koronavirusa u BiH obilježen je brojnim otkazima, ali i smanjenjem plaća onima koji su uspjeli zadržati svoj posao.

Da nisu svi građani BiH na isti način pogođeni korona ekonomskom krizom, pokazuju podaci poreznih uprava FBiH i RS, piše Dnevni avaz.

Naime podaci Porezne uprave FBiH govore kako je najviša neto plaća koja je prijavljena za ožujak iznosila 181.842,35 KM. i to u djelatnosti bankarstva.

''Najviša neto plaća za travanj bila je 98.357 KM, u djelatnosti trgovine'', istaknuto je za Avaz iz ove porezne uprave.

Dodali su da podatak o najvišoj isplaćenoj plaći za svibanj 2020. godine u ovom trenutku ne mogu dostaviti, jer se podaci još dostavljaju i obrađuju.

S druge strane, iz Porezne uprave RS kazali su da je najviša plaća u ožujku ove godine isplaćena na području Republike Srpske iznosila 19.923 KM.

''Ovu plaću ostvario je poreski obveznik iz Banja Luke u oblasti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti. Kada je riječ o travnju ove godine, najviša plaća iznosila je 25.185 KM. I ova plaća ostvarena je na području Banja Luke, ali u i djelatnosti osiguranja'', pojasnili su.

Dodali su da kad je u pitanju svibanj ove godine, najviša plaća iznosila je 30.876 KM.

''Ova plaća je ostvarena u Bosanskoj Gradišci i ponovno u oblasti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti'', naglasili su.

Inače, prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim licima u BiH za travanj 2020. godine iznosila je 1.454 KM što pokazuje nominalan pad za 1,1 posto u odnosu na prosinac 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close