Jednokratne naknade

110 prvašičća od Općine Tomislavgrad dobilo po 100 KM

Isplata jednokratnih naknada vezana je za 7. sjednicu Općinskoga vijeća Tomislavgrad održanoj krajem rujna ove godine kad je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Tomislavgrad za 2021. g.
Gospodarstvo / Novac | 20. 10. 2021. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad isplatila je 110 jednokratnih novčanih naknada prvašićima, potvrđeno je iz te općine.

Kako se navodi u obrazloženju, isplata jednokratnih naknada vezana je za 7. sjednicu Općinskoga vijeća Tomislavgrad održanoj krajem rujna ove godine kad je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Tomislavgrad za 2021. godini čime je odlukom vijećnika uvrštena nova proračunska stavka – Jednokratna pomoć prvašićima - u planiranom ukupnom iznosu od 12 000 maraka.

Odmah zatim uslijedio je Javni poziv za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu naknadu polaznicima prvog razreda osnovne škole s prebivalištem na području općine Tomislavgrad, temeljem kojega su roditelji odnosno skrbnici učenika trebali u Općinu dostaviti samo kopije transakcijskog ili tekućeg računa kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu naknadu (100 KM) u školskoj 2021./2022. godini.

''Zaključno s današnjim danom podneseni su zahtjevi za 110 učenika a sve uplate na račune će biti izvršene danas''. ističu iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close