Vlada HNŽ

1.088.000,00 KM za izvansudske nagodbe

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ je istaknuo kako je današnja uplata još jedan značajan korak ka konačnom rješenju toga naslijeđenog i financijski iznimno zahtjevnog problema, kojega je Vlada čvrsto odlučila riješiti.
Gospodarstvo / Novac | 25. 07. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Ministarstvo financija HNŽ,  nakon  provedenih postupaka i temeljem usvojenih odluka Vlade, na račune korisnika uplatilo  1.088.000,00 KM na ime  izvansudskih nagodbi.

Tim povodom, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ je istaknuo kako je današnja uplata još jedan značajan korak ka konačnom rješenju toga naslijeđenog i financijski iznimno zahtjevnog problema, kojega je Vlada čvrsto odlučila riješiti.

''Podsjetiti ću na to da je tijekom 2017. godine Vlada za tu nakanu izdvojila i uplatila oko 4 milijuna KM, a jednak iznos planiran je i u Proračunu za 2018. godinu'', kazao je predsjednik Herceg.

Inače, danas je, također, izvršena uplata i svim korisnicima koji se putem granta sufinanciraju ili financiraju iz Proračuna HNŽ.

Postupajući sukladno Zaključku usvojenom na sastanku predsjednika Vlade i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa s rektorima Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru,  danas su na račune tih visokoškolskih ustanova uplaćene dvije mjesečne tranše u iznosu  1.283.333,33 KM.
 

Kopirati
Drag cursor here to close