Ograničenje

Vlada zadovoljna cijenama na crpkama

Nakon Odluke Vlade FBiH je učinak uštede na prosječnom rezervoaru od 50 litara 77,5 posto za benzin BMB 95...
Gospodarstvo / Industrija | 12. 05. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se na sjednici u Sarajevu, kako je priopćeno, upoznala s informacijom o efektima propisivanja mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem marži u veleprodaji i maloprodaji naftnih derivata. 

''Informacija se odnosi na maloprodajne cijene naftnih derivata na benzinskim crpkama u Federaciji BiH nakon donošenja Odluke o prepisivanju mjera neposredne kontrole cijena, kojom je gospodarskim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko i trgovinu na malo naftnim derivatima propisana maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu u visini od 0,06 KM/litru derivata i maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu u visini od 0,25 KM/litru derivata'', navedeno je.

Vlada navodi kako se u ožujku 2020. godine, ''i pored značajnog sniženja rafinerijskih cijena u regionu, u Federaciji BiH se nije desilo odgovarajuće sniženje veleprodajnih i maloprodajnih cijena''.

''Naime, trgovci su i u okolnostima proglašenja stanja nesreće u Federaciji BiH i dalje imali nerealno visoke cijene derivata i veoma visoke marže. Nakon Odluke Vlade FBiH je učinak uštede na prosječnom rezervoaru od 50 litara 77,5 posto za benzin BMB 95 u odnosu na iznos uštede koji je trebao biti 18.3.2020., a za dizel na prosječnom rezervoaru od 50 litara efekat uštede je 81,5 posto'', priopćila je Vlada Federacije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close