Turska

Velike automobilske tvornice otvaraju se do 11. svibnja

Varank je dodao da će Turska u glavnom gradu Ankari uspostaviti dodatnu laboratoriju koja će obavljati testiranja na koronavirus s kapacitetom od preko 4.000 dnevno.
Gospodarstvo / Industrija | 06. 05. 2020. u 08:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da se u Turskoj ublažavaju restriktivne mjere uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa, tako će i sve velike automobilske tvornice u zemlji početi sa radom do 11. svibnja, najavio je u utorak ministar znanostu i tehnologije Mustafa Varank, prenosi Anadolu Agency (AA).

''Veliki dio automobilskih tvornica već je ponovo pokrenuo proizvodnju'', rekao je Varank na online sastanku Gospodarske komore Ankare.

Kazao je i da se neke tekstilne tvornice vraćaju u pogon, te da će se normalizacijom rada trgovačkih centara i obnavljanjem izvoznih kanala taj sektor brzo oporaviti.

Zbog globalne pandemije koronavirusa mnoge su tvornice morale obustaviti proizvodnju zbog restriktivnih mjera.

Varank je dodao da će Turska u glavnom gradu Ankari uspostaviti dodatnu laboratoriju koja će obavljati testiranja na koronavirus s kapacitetom od preko 4.000 dnevno.

U Turskoj je do utorka potvrđeno 3.520 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom, dok se oporavilo 73.285 pacijenata. Ukupno je registrirano 129.491 oboljelih od COVID-19.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila ''globalnu pandemiju''. Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 257.300 ljudi, a potvrđeno je preko 3.660.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta ''Johns Hopkins''. Do sada se oporavilo više od 2.000.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close