Pomor ribe

VIDEO| Uginuće riblje mlađi ispod Avijatičarskog mosta

Tvrde kako ribari koji su pronašli navedenu mlađ su konstatirali da su sve ribe uginule i da im nije bilo spasa.
Gospodarstvo / Industrija | 19. 04. 2018. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje sportskih ribolovaca Neretva 1933 tvrdi kako je došlo do uginuća riblje mlađi ispod Avijatičarskog mosta u Mostar.

''Dana 15.04.2018.g. oko 6,00 sati 100 metara ispod Avijetičarskog mosta sa desne strane Neretve, usljed naglog pada vode – ljetni nivo došlo je do uginuća većeg broja riblje mlađi. Naime uslijed naglog pada vode u jednom od kanala ostala je riblja mlađ veličine od 3-5 cm, količine oko 300-500 komada'', navodi ovo ribolovno društvo.

Tvrde kako ribari koji su pronašli navedenu mlađ su konstatirali da su sve ribe uginule i da im nije bilo spasa. Od strane ribara napravljen je i video snimak.

''Zatražili smo od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ  postupanje radi  ispitivanja  navedenog slučaja, te razloga i  utjecaja  oscilacija vodostaja rijeke Neretve na  oštećenje ribljeg fonda. Zatražili smo od JP EP HZ HB i JP EP BiH, Podružnica HE na Neretvi da omoguće normalan protok vode, koji će osigurati nesmetano vraćanje ribe u korito rijeke Neretve, tj. da se nagle oscilacije vode svedu na minimum, kako ne bi došlo do većeg uništenja ribljeg fonda'', navedeno je u priopćenju Udruženja sportskih ribolovaca Neretva 1933.

Čitatelj portala nam je poslao video iz Bačevića na kojemu se vide uginule ribe.

Kopirati
Drag cursor here to close