FBiH

Udruženje inspektora zalaže se za jednak tretman svih inspektora

Zalaže se, kako se navodi u priopćenju, da inspektori u Federaciji na svim razinama vlasti moraju imati jednak tretman za posao koji obavljaju i da se usvoji jedan zakon o inspekcijama
Gospodarstvo / Industrija | 26. 12. 2018. u 10:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženja inspektora u Federaciji BiH priopćilo je da štiti interese svih inspektora na razini Federacije, županije, grada i općina, iako je "bilo pod velikim pritiskom pojedinih rukovoditelja inspekcija". 

Zalaže se, kako se navodi u priopćenju, da inspektori u Federaciji na svim razinama vlasti moraju imati jednak tretman za posao koji obavljaju i da se usvoji jedan zakon o inspekcijama u FBiH koji bi važio za sve inspektore bez obzira na kojem nivou vlasti obavljali posao inspektora. 

Također, Udruženje traži da se ukinu svi ostali zakoni u vezi problematike obavljanja inspekcijskih poslova, jer "je jedan inspekcijski postupak". 

''Svi inspektori u FBiH moraju imati jednak dodatak na plaću, a ne da neki inspektori imaju 30 posto, neki 20 posto, a neki nemaju nikakav dodatak zbog samovolje rukovoditelja. Samo oni inspektori koji obavljaju svoj posao na terenu trebaju imati dodatak na plaću. Svi inspektori moraju imati isti prekršajni nalog, a ne kako je sada da svaki nivo imarazličit prekršajni nalog pa čak i u istom organu'', priopćeno je iz Udruženja. 

Navode da "svi inspektori na svim razinama vlasti moraju imaju istu i to najmanje dvaput godišnje obuku u vezi upravnog postupka i još posebno pojedinačno iz oblasti iz koje obavljaju nadzor".

Kopirati
Drag cursor here to close