GIKIL

Tvrtka iz Gruda rješava zagađenje industrijskog giganta

Poslovna suradnja uspostavljena je na obostrano zadovoljstvo kompanija, ali i građana Lukavca
Gospodarstvo / Industrija | 10. 12. 2018. u 15:38 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžment Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) angažirao je renomirano poduzeće TSP Tehnofilter iz Gruda, kompaniju specijaliziranu za proizvodnju sistema za otprašivanje prostora i filtriranje.

Poslovna suradnja uspostavljena je na obostrano zadovoljstvo kompanija, ali i građana Lukavca, jer će ovim projektom, kako tvrde i iz TSP Tehnofiltera, emisije štetnih zagađenja dodatno biti smanjene.

- U principu, mi smo jedini u BiH koji mogu riješiti takve industrijske gigante, metalnu industriju, cementare, kamenolome i druge. Filter kojeg radimo za Lukavac u jednom objektu u GIKIL-u potpuno će sanirati zagađenje. Kompanija GIKIL se upoznala s našim radom, znaju kako smo za jedno zeničko poduzeće isporučili i instalirali 11 filtera koji su riješili onečišćenje u toj kompaniji i zato su odlučili dalje raditi s nama - kazali su u Tvornici specijalnih proizvoda Grude.

Prva investicija u GIKIL-u ove vrste je otprašivanje Koksare nakon koje će uslijediti sanacija ostalih objekata u kompaniji, u skladu sa savremenim standardima.

- Radimo po vlastitoj tehnologiji, razvijenoj i patentiranoj s njemačkim partnerima i ovo je trenutno vrhunac u našoj branši. Radi se prema europskim normama, a smisao posla s GIKIL-om je da su oni pokazali izuzetnu profesionalnost. Tražili su kvalitetna rješenja, a njihov je zahtjev bio da se ispune sve norme i da se krene s otklanjanjem onečišćenja u njihovoj kompaniji. Kolika je njihova spremnost da se problem riješi govori i činjenica da se ovaj projekat radi i do četiri mjeseca, a oni su dodatno investirali kako bi sve bilo završeno u mjesec i pol dana – ističu u grudskoj kompaniji.

Iz ove kompanije poručuju i da im je drago da se stvari kreću u pozitivnom smjeru, što će sigurno prepoznati i lokalna zajednica.

- Dobra je inicijativa da će problem onečišćenja u jednoj lokalnoj zajednici, u konkretnom slučaju u Lukavcu, biti riješen. Ipak je GIKIL velika kompanija koja zapošljava i šteta bi bila da posao pati zbog ovakvih stvari - kažu u TSP Tehnofilteru Grude.

Govoreći o filteru koji će biti instaliran u GIKIL-u, predstavnici ove kompanije kažu da će filter biti visok praktično kao zgrada te kompanije od 25 metara.

- Radi se ozbiljan poduhvat kojim će oni moći očistiti i održavati pogon, a onda idu daljnje investicije da se kompletan problem riješi - istakli su, priopćeno je iz Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac.

Kopirati
Drag cursor here to close