'Standard'

Tvornica u BiH zapošljava 100 radnika: Sve što proizvedu izvoze za Ikeu

Sve što proizvedu izvoze za švedsku "Ikeu". Police, stolići, cipelari, trpezarijski stolovi, samo su dio proizvodnog programa.
Gospodarstvo / Industrija | 30. 01. 2020. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvornica namještaja "Standard" iz Prnjavora, uz 290 zaposlenih, do polovice godine planira primiti još 100 radnika. Planiraju povećanje proizvodnje za 30 posto. Sve što proizvedu izvoze za švedsku "Ikeu". Police, stolići, cipelari, trpezarijski stolovi, samo su dio proizvodnog programa, prenose Nezavisne novine.

Uvode novi proizvod, kafe stol, a za ostvarenje tog plana namjeravaju zaposliti najmanje 100 radnika.

"Imamo nevjerovatno velike narudžbe. Јako smo sretni da je to tako i vidimo tu veliku priliku da investicije koje smo prošle godine uložili u lakiranje i prostorije skladištenja, maksimalno iskoristimo", kaže Edin Dacić, predsjednik Skupštine Tvornice namještaja "Standard" Prnjavor.

Plan je da dnevno proizvedu 500 kafe stolova, što je više od 100.000 godišnje.

"Јoš nijedan proizvod nije došao ovdje a da nije savladan pa ne sumnjamo da ćemo savladati i ovaj novi proizvod koji čini između 25 i 30 posto ukupne naše proizvodnje. To je stvarno proizvod od koga mi mnogo očekujemo", ističe tehnički direktor Dragoljub Todorić.

Šansa za posao otvara se i stručnima, ali i onima koji bi da se obuče za rad na strojevima. Zaposleni su zadovoljni.

"Nije teško, radim već šest godina. Rukovoditelj sam jedne linije. Uvjeti su nam dobri, plaće redovne i sve je u redu", navodi radnik Radenko Aničić.Tvornica 20 godina surađuje s Ikeom. Uloženo je 11 milijuna eura, a u protekle tri godine u  nabavku opreme oko šest milijuna maraka.

"Firma je u prethodnoj godini uložila 1,1 milijuna maraka, u opremu, različite mašine i nova skladišta. Firma redovno ulaže svake godine u obuku i edukaciju kadrova", dodala je Aleksandra Repić, rukovoditelj za zaštitu životne sredine i ISO stanrade.

Prošle godine proizveli su namještaj vrijedan 24 milijuna maraka, a plan za ovu godinu je 30 milijuna. Najboljeg radnika i ove godine nagradit će novim automobilom, što je jedan od načina motiviranja zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close