Bez detalja

Nova tvornica u Mostaru: Predizborna priča, tajnoviti ministar ili stvarni projekt?

Najava da će se u Mostaru otvoriti tvornica namjenske industrije, nastavlja se šutnjom.
Gospodarstvo / Industrija | 16. 03. 2021. u 14:19 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Džindić, ministar energije, industrije i rudarstva FBiH 15. veljače 2021. godine najavio je otvaranje tvornice namjenske industrije u Mostaru.

Od tada naš portal čeka odgovor iz Ministarstva koji je trebalo precizirati kada bi se trebala otvoriti tvornica, na kojoj lokaciji, što će se proizvoditi...

Naši pozivi najčešće su bili preusmjeravani, ljubazni sugovornici često su i provjeravali ''gdje je zapelo s odgovorima'' no povratnih informacija ni oni, kao ni mi nismo dobili.

Je li najavljivanje tvornice puko obećanje, zašto je ministar i ministarstvo ''tajnovito'' i ne želi govoriti o ovoj temi, važnoj za naš grad ali i i cjelu industriju teško je reći.

No ako je suditi po predizbornoj kampanji, kada je ministar Džindić inače SBB-ov ministar, posjetio Mostar i održao sastanak s predstavnicima Koalicije za Mostar tvornica bi se trebala otvoriti ove godine.

Džindić je, kako su pisali mediji, na sastanku s Koalicijom, prvi put javno obznanio ovaj projekt za Mostar.

Tada je istaknuto da je riječ o projektu za livnicu i hladno oblikovanje bakra, mesinga i njihovih legura.

U prosincu su mediji prenijeli kako je ministar istakno da su sa strateškim partnerima već obavljeni razgovori, a sljedeći korak u realizaciji projekta jeste iznalaženje adekvatne lokacije.

"Radi se o investiciji u vrijednosti od 30 milijuna KM, gdje bi Vlada FBiH bila većinski vlasnik. Idejni projekt je urađen, kao i fizibiliti studija. Činjenica je da je situacija s koronavirusom malo promijenila plan, ali nije nas zaustavila u tome da projekt koji nosi od 150 do 200 novih radnih mjesta dovedemo do kraja", otkrio je tada Džindić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close