Turistički rekordi

Trebinje: Novi turistički centar u Hercegovini

Trebinje postalo nezaobilazna destinacija na turističkim mapama.
Gospodarstvo / Industrija | 14. 11. 2017. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih devet mjeseci godine u Trebinju je boravilo 28 posto turista više nego u cijeloj prethodnoj.

Nevenka Todorović iz Beograda Trebinje je posjetila davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon više desetljeća vratila se u ovaj grad prošle godine. Zadivljena, kaže, onim što je vidjela, došla je ponovo.

''Zaista neobičan grad. Јako puno sam putovala, mnogo vidjela i može da se mjeri sa svjetskim centrima turizma. Mogu da vam kažem da su mnogi u Beogradu bili ljubomorni kad sam rekla da idem za Trebinje'', priča Nevenka.

I ljubazna Beograđanka, kao i brojni drugi gosti u Trebinju vole da posjete Hercegovačku Gračanicu, manastire, Trg sa platanima, Stari grad, vinarije. Naravno, kad se sve to obiđe, nezaobilazna je posjeta trebinjskim restoranima u kojima se probaju tradicionalna jela, javlja RTRS.

''To su turisti koji se zadržavaju dan-dva, ne duže. Trebinje i u tom pravcu raste kao turistička destinacija, u tom pogledu poboljšava sadržaje i turističku ponudu. Dobili smo Aqua park i zimski wellness centar. Turisti mogu duže da se zadrže, imaju što obići i uživati'', kaže Јugoslav Deretić, ugostitelj.

Video: 

I ove godine turisti stižu iz Turske, Јužne Koreje, Rusije, Grčke, i naravno iz zemalja regije. Novina je veći broj turista iz Francuske, Engleske i Poljske. Veliiki broj turista se nakon prve posjete vrati u ovaj grad. Ono što posebno raduje jeste da dolaze turisti svih generacija. U prvih devet mjeseci Trebinje je posjetilo više od 56.000 turista, što je za 28 posto više nego u 2016. godini.

''Turistički info centar ostvario značajan broj posjeta. Turisti iz 62 zemlje posjetili turistički centar, što je preko 20 posto veća posjećenost nego prethodnih godina u istom razdoblju'', poručuje Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje.

Zanimalo nas je i koji su gosti najzahtjevniji.

Zadovoljni svi - i turisti i turistički radnici. Trebinje je postalo novi turistički centar, a Trebinjci dobili priliku da potvrde da su dobri ljudi i domaćini. Da uspijevaju u tome potvrđuje i broj turista.

Kopirati
Drag cursor here to close