Uvezivanje staža

Simbolični milijun za subvencije javnim poduzećima u FBiH

U skladu s ovim je urađen Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstva utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna FBiH za 2020. godinu koji je bio proslijeđen relevantnim institucijama za dostavljanje mišljenja.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 07. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH usvojila je Program utroška sredstava 'Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije javnim poduzećima - za uvezivanje radnog staža' za 2020. godinu u iznosu od 1.000.000 KM, priopćeno je u četvrtak iz Vlade FBiH.

Kako je obrazloženo, Proračunom Federacije BiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije je na ovoj poziciji predviđeno 7.000.000 KM.

U skladu s ovim je urađen Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstva utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna FBiH za 2020. godinu koji je bio proslijeđen relevantnim institucijama za dostavljanje mišljenja.

Obzirom na to da je u tijeku pribavljanja ovih mišljenja nastupila epidemija COVID-19, Vlada je, s ciljem uspostavljanja mjera za ublažavanje njenih negativnih efekata, donijela Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna FBiH i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna BiH za 2020. godinu, tako što su predviđena sredstva smanjena sa 7.000.000 KM na 1.000.000 KM.

45 dana za prijedlog zakona

Vlada FBiH je usvojila izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Gospodarske komore FBiH o provođenju Akcijskog plana 2019.-2023. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za razdoblje 2013.-2023. godina, u 2019. godini.

Ministarstvo je zaduženo je da, u suradnji s Gospodarskom komorom, u roku od 45 dana Vladi dostavi Prijedlog izmjena i dopuna Akcijskog plana, kojim će gospodarskim društvima iz ove industrijske grane biti omogućeno da prebrode stanje nastalo za vrijeme i poslije proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), te da predloži i druge izmjene koje će pomoći realizaciji Strategije.

Zaduženi su i da dalje prate, analiziraju i, jednom godišnje, a po potrebi i češće, izvještavaju Vladu FBiH o provođenju aktivnosti iz Akcijskog plana, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close