Košarac

Što će najviše pogoditi kriza  

Ministar kaže kako su procjene stručnjaka da će krizom najviše biti pogođeni prerađivačka industrija, turizam te poduzeća za prijevoz.
Gospodarstvo / Industrija | 06. 04. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Teško je sada govoriti o ukupnoj šteti koju epidemija uzrokuje domaćem gospodarstvu. Nažalost, nitko ne može sa sigurnošću reći koliko će ovo stanje potrajati'', rekao je u intervjuu za Nezavisne novine Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kaže kako su procjene stručnjaka da će krizom najviše biti pogođeni prerađivačka industrija, turizam te poduzeća za prijevoz.

''Recimo, u oblasti turizma posljedice se i te kako osjete. Samo podatak da je preko 850.000 noćenja manje u odnosu na prošlu godinu svjedoči o ozbiljnosti situacije'', kaže Košarac.

Između ostalog, rekao je kako će vitalni proizvodi sa zajedničke liste imati olakšan transport i prioritet u odnosu na drugu robu na definiranim graničnim prijelazima između zemalja CEFTA zahvaljujući osnivanju zelenih prioritetnih traka.

''Riječ je o osnovnim životnim namirnicama, lijekovima i medicinskim sredstvima, hrani za životinje, veterinarskim lijekovima i preparatima, te đubrivu, sjemenima i sadnom materijalu. U narednom periodu zalagat ću se da lista bude dopunjena još nekim proizvodima za koje cijenimo da su potrebni građanima i gospodarstvu'', rekao je Nezavisnim novinama Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close