Plenković

Stat ćemo iza hrvatskog radnika i hrvatskog gospodarstva

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zahvalio se na početku sjednice Vlade svima koji se bore protiv epidemije koronavirusa, koja je Hrvatsku zahvatila od početka ožujka.
Gospodarstvo / Industrija | 02. 04. 2020. u 11:42 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) održana je 222. sjednica Hrvatske vlade čije su sve točke dnevnog reda posvećene mjerama za borbu protiv krize izazvane koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA). Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zahvalio se na početku sjednice Vlade svima koji se bore protiv epidemije koronavirusa, koja je Hrvatsku zahvatila od početka ožujka.

„Ili biramo život naših sugrađana, ili biramo staviti na pauzu, odnosno odreći se dosadašnjeg načina života. Mi smo kao odgovorna Vlada odabrali život naših sugrađana”, kazao je hrvatski premijer.

Premijer je pozvao hrvatske građane na povjerenje, posebno u epidemiološku struku, koja je, istaknuo je, ključna u borbi protiv ove epidemije. Naglasio je kako se sve Vladine mjere temelje na procjenama onih koji su svoje živote posvetili borbi protiv epidemije, a ne na političkom voluntarizmu.

„Trenutno se s ovom pandemijom borimo, ne medicinom 21. stoljeća, nego metodologijom ranijih stoljeća, odvajanjem zaraženih od zdravih ljudi. To je jedina metoda koja trenutno daje rezultate”, poručio je.

Naglasio je kako su bogatije zemlje od Hrvatske, s razvijenijim sustavima zdravstvene zaštite, trenutačno lošije u rezultatima borbe protiv epidemije koronavirusa.

„Ova je pandemija izazvala neslućene, nezamislive posljedice na naše gospodarstvo, na osjećaj društva što nam se zbiva. Mi smo u fazi prilagodbe i zbog toga su sve točke današnje sjednice Vlade posvećene borbi protiv epidemije koronavirusa. U sebi sadrže ključnu poruku, da država i Vlada u ovom trenutku povlače poteze kojima se jasno kaže: u ovakvoj krizi stat ćemo iza hrvatskog radnika i hrvatskog gospodarstva u najvećoj, najizdašnijoj mogućoj mjeri i na najbrži način. To je poruka današnje sjednice Vlade”, poručio je premijer.

Najavio je kako očekuje da će Hrvatski sabor prihvatiti današnje prijedloge mjera za koje je ocijenio da će omogućiti očuvanje radnih mjesta i da hrvatske kompanije, od najmanjih do najvećih, dobiju mogućnost opstati u krizi u mjesecima koji slijede.

Vlada će u narednim tjednima raditi na tome kako kad epidemija završi što učinkovitije pokrenuti hrvatsko poslovanje i gospodarstvo, rekao je premijer Plenković. Teret krize moramo iznijeti solidarno i svi taj teret moramo osjetiti podjednako, poručio je. Hrvatski sabor o danas predloženim mjerama Vlade glasat će u ponedjeljak i utorak u zamjenskoj zgradi, s obzirom da je zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu oštećena potresom.

Kopirati
Drag cursor here to close