Jeftinije karte

Stižu stajaća mjesta u avione?

Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećalo učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata
Gospodarstvo / Industrija | 23. 04. 2018. u 13:18 Bljesak.info
Kopirati

Ruska niskobudžetna aviokompanija Pobjeda razmatra uvođenje stajaćih mjesta u svojim zrakoplovima, izvijestili su iz te kompanije, piše Hina.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećalo učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata, kažu u Pobjedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do konca 2019. godine u planu je povećanje broja zrakoplova na 30.

Sličan plan i u talijanskoj aviokompaniji

Ovih je dana i The Telegraph izvijestio kako talijanska kompanija Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedala montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke.

Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.

Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u zrakoplovima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprijediti razmještaj putnika" te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedala i da bi njihovom uporabom zrakoplovi mogli prevoziti 20 posto više putnika.

 
Kopirati