Uskoro širenje po BiH

Srbijagas kupila Bijeljina gas

U 'Bijeljina-gasu' je već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a 'Srbijagas' četiri.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 04. 2019. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija 'Srbijagas' kupila je 80 posto udjela u kompaniji 'Bijeljina-gas' koja je osnovana 2009. godine radi plinifikacije grada, rekao je Srni bijeljinski odvjetnik Miloš Stevanović.

Stevanović, koji je postao savjetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i 'Srbijagasa' za njihove investicije u Republici Srpskoj i BiH, ocjenjuje da se na ovaj način potvrđuje snaga veza Srpske i Srbije i kroz energetski sektor.

"'Srbijagas' ima namjeru završiti projekat plinifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regiji, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po cijeloj Republici", rekao je Stevanović.

On je naveo da je vlasnik 'Bijeljina-gasa' 80 posto bila društvena kompanija 'Novi Sad-gas', a 20 posto grad Bijeljina, piše Srna. "Partner iz Novog Sada je posljednje tri-četiri godine imao poteškoća kada je u pitanju financiranje projekta, a bio je dužan i 'Srbijagasu', tako da je faktički 'Srbijagas' za dio dugova kupio kompaniju 'Bijeljina-gas'", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, u 'Bijeljina-gasu' je već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a 'Srbijagas' četiri. Stevanović je najavio da će novi direktor 'Bijeljina-gasa' Blaženka Mandić već za nekoliko dana preuzeti poslovanje poduzeća.

On kaže da i imenovanje Mandić, koja je zamjenik generalnog direktora 'Srbijagasa', pokazuje kolika je ozbiljnost i predanost kompanije da završi projekat u Bijeljini i nastavi širenje u Republici Srpskoj i BiH.

Stevanović navodi da je plinovod od Šepka do Bijeljine dug 24 kilometra i da može vrlo brzo biti pušten u rad, te da je mreža plinovoda od 320 kilometara u gradu funkcionalna. Vrijednost projekta plinifikacije u Bijeljini je 30 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close