Produžena odluka

Smanjenje troškova struje u FBiH još pola godine

Subvencije će biti iskazivane na računima za utrošenu energiju do roka primjene, priopćeno je iz Vlade FBiH.
Gospodarstvo / Industrija | 28. 12. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na sjednici održajnoj u ponedjeljak u Sarajevu, produžila važenje Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske učinkovitosti do 30. lipnja 2021. godine.

Subvencije će biti iskazivane na računima za utrošenu energiju do roka primjene, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Za kupce električne energije iz kategorije domaćinstva kod JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar koji ostvaruju pravo na najniži iznos mirovine koju je u tekućem mjesecu isplatio Federalni zavod PIO/MIO u Federaciji BiH te pravo na stalnu finansijsku pomoć korisnicima koji imaju izdata rješenja od nadležnih službi/centara za socijalni rad u FBiH, primjenjuje se oblik smanjenja troškova za električnu energiju na način da se potrošnja manja od prosječne (manja od 268 kWh mjesečno kod JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, odnosno manja od 348 kWh kod JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar), subvencionira u skladu sa ovom odlukom.

Iznos naknade

Federalna vlada na istoj sjednici donijela je i Odluku o utvrđivanju jediničnog iznosa naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i učinkovite kogeneracije (OIEiEK) za razdoblje 1.1.-1.3.2021. godine.

Ova naknada za prvi kvartal 2021. godine utvrđuje se u visini od 0,004727 KM/kWh, bez obračunatog poreza na dodatnu vrijednost (PDV), i ostaje na istoj razini kao u zadnjem kvartalu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close