Mirko Šarović

Ministar relativno zadovoljan

''Postoji prostor za dalji rast, a da bismo dostigli perspektivnih 70 posto u sljedeće četiri godine, moramo značajno povećati investicijska ulaganja i podići konkurentnost naših proizvođača'', kaže Šarović.
Gospodarstvo / Industrija | 29. 04. 2019. u 09:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" da je relativno zadovoljan pokrivenošću uvoza izvozom, koja je dostigla 62 posto.

''Relativno sam zadovoljan, jer od 2015. imamo konstantan rast pokrivenosti uvoza izvozom, koji je u 2018. dostigao ohrabrujućih 62 posto, a do samo prije pet godina to je iznosilo skromnih 50 posto. Postoji prostor za dalji rast, a da bismo dostigli perspektivnih 70 posto u sljedeće četiri godine, moramo značajno povećati investicijska ulaganja i podići konkurentnost naših proizvođača'', kaže Šarović.

Govoreći o važnosti članstva BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, ministar je rekao da BiH time postaje zemlja sigurna za ulaganja sa reguliranom i predvidljivom trgovinskom politikom.

''Sa statusom zemlje članice Svjetske trgovinske organizacije rastu naš rejting i mogućnosti za veći priliv stranih investicija. Da nije tako, ne bi sve zemlje regije ulagale napore da postanu članice ove globalne organizacije. Mnogo truda sa svojim suradnicima posljednjih godina uložio sam da dođemo pred sami cilj. Na članstvo u WTO čekamo punih 20 godina, jer je BiH davne 1999. podnijela zahtjev da bude dio ove organizacije'', naveo je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close