Rus otkriva: Do kada će biti nafte

Gorkov je također ponudio odgovor na pitanje na koji se način može spriječiti kraj ere nafte….
Gospodarstvo / Industrija | 22. 10. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor ruskog državnog geološkog holdinga "Rosgeologija" Sergej Gorkov izjavio je u intervjuu za portal RBK da će nafte biti onoliko koliko budu razvijene tehnologije.

Kako je Gorkov istaknuo, u posljednje vrijeme nema novih velikih nalazišta, a kompanije ne dobivaju sirovinu u epikontinentalnom pojasu na dubini preko 500 metara.

"Svjetski je ocean istražen svega deset posto, odnosno mi, u suštini, jednostavno ne shvaćamo do kraja kakvo bogatstvo imamo", rekao je Gorkov, prenio je portal Russia Beyond.

Prvi čovjek "Rosgeologije" skrenuo je pažnju na istrošenost istraženih rezervi mineralnih sirovina u Rusiji.

"Krećemo se po inerciji. A što će biti za trideset godina", zapitao se.

Gorkov je također ponudio odgovor na pitanje na koji se način može spriječiti kraj ere nafte, ističući da kompanije moraju razvijati tehnologije.

U Rusiji će profitabilnih rezervi nafte uz primjenu aktualnih tehnologija vađenja biti u najboljem slučaju u sljedećih 21 godinu.

Ovo je u rujnu rekao vršitelj dužnosti direktora "Rosnedra" Jevgenij Petrov. Kako je on istaknuo, taj će se razdoblje uvećavati u skladu s mjerama poboljšanja načina eksploatacije teško pridobivih rezervi. Petrov vidi Zapadni Sibir kao najperspektivniju regiju za istraživanje rezervi nafte.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close