Gdje su plaće?

RU Kreka: Rudari nastavljaju štrajk, menadžemnt pokušava dignuti kredit

Rudari nastavljaju štrajk dok im se ne osiguraju plaće
Gospodarstvo / Industrija | 15. 07. 2020. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžment Rudnika uglja Kreka Tuzla pokušat će danas kod jedne banke dobiti kredit kako bi isplatio lipanjsku plaću rudarima.

U Sindikatu Rudnika Kreka naglašavaju da rudari neće nastaviti rad ukoliko menadžment ne osigura sredstva i podijeli plaću rudarima.

''Što se nas tiče, Sindikata, mi smo u stalnom zasijedanju. Cilj naš je da što prije dođe do rješenja, da se ponudi jedno realno, jasno rješenje, i za buduće mjesece jer, nismo ništa dobili ako kratkoročno samo za ovaj mjesec rješimo problem a ostane nam i dalje, pa sljedeći mjesec ponovo tražimo. Žalosno je što je šteta koja se svakodnevno proizvodi, jer morate znati da Rudnik Šikulje proizvodi negdje oko 3 000 tona dnevno, Rudnik Mramor između 800 i 900 tona, znači negdje oko 4 000 tona dnevno, mi to nikad nećemo moći nadoknaditi. Mi smo svjesni te situacije međutim isto tako ljudi ako rade trebaju i da dobiju, to je jedino što im je ostalo a to je plaća'', rekao je Zuhdija Tokić predsjednik Sidnikata rudara Rudnika uglja Kreka Tuzla, za BHRT.

Podsjećamo, jučer su rudari površinskog kopa Šikulje u prvoj smjeni obustavili rad a rudari jame Mramor su to uradili u drugoj smjeni. Rudari Šikulja i Mramora, njih ukupno oko 1 700, su danas na svojim radnim mjestima ali odbijaju raditi. Rudari površinskog kopa Dubrave, zbog složenosti poslova, nisu obustavljali proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close