Posljedice pandemije

Rolls-Royce ukida 9.000 radnih mjesta zbog krize

Kompanija, koja proizvodi automobile i avionske motore, pojasnila je da će smanjenje radne snage za skoro petinu uglavnom pogoditi njeno odjeljenje civilnog vazduhoplovstva.
Gospodarstvo / Industrija | 20. 05. 2020. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati britanski proizvođač luksuznih automobila i motora za avione Rolls-Royce objavio je da će zbog krize izazvane pandemijom novog koronavirusa morati ukinuti 9.000 radnih mjesta, javili su u srijedu britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kompanija, koja proizvodi automobile i avionske motore, pojasnila je da će smanjenje radne snage za skoro petinu uglavnom pogoditi njeno odjeljenje civilnog zrakoplovstva. Također, iz Rolls-Roycea su istakli da će avioindustriji trebati nekoliko godina da se oporavi od posljedica globalne pandemije.

“Ovo nije kriza naše proizvodnje. Ali, kriza je s kojom se suočavamo i s kojom se moramo suočiti“, naglasio je Warren East, izvršni direktor Rolls-Roycea.

Očekuje se da će se najveći dio smanjenja radnih mjesta odnositi na Veliku Britaniju. Rolls-Royce zapošljava 52.000 ljudi širom svijeta, a East je za BBC kazao da kompanija još uvijek nije zaključila gdje će “točno“ doći do ukidanja radnih mjesta, zbog konsultacija sa sindikatima.

“Pošteno je reći da je trenutno naše poslovanje u civilnom zrakoplovstvu obuhvaća oko dvije trećine ukupnog broja zaposlenih u Velikoj Britaniji“, kazao je East.

Osim ukidanja radnih mjesta, kompanija je priopćila i da će smanjiti troškove u područjima kao što su njezini proizvodni pogoni i imovina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close