Minus

Rafinerije nafte u Brodu u minusu 617,6 milijuna KM

Na kraju prošle godine revizori su upozoravali da Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu ima kratkoročne obveze veće od obrtne imovine za 64,3 milijuna KM.
Gospodarstvo / Industrija | 01. 08. 2018. u 13:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafinerija nafte Bosanski Brod je za šest mjeseci ove godine napravila novi gubitak u poslovanju.

U polugodišnjem izvještaju, objavljenom na Banjalučkoj burzi, navedeno je da je financijski minus u prvom polugodištu nešto veći od šest milijuna, dok je akumulirani gubitak porastao na 617,6 milijuna KM.

Polugodišnji negativni saldo u poslovanju ovog poduzeća u većinskom ruskom vlasništvu je za oko 1,5 milijuna KM manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rafinerija nafte Bosanski Brod je na kraju lipnja 2018. zapošljavala 926 radnika, što je smanjenje za 52 u odnosu na prošlu godinu.

I na kraju prošle godine revizori su upozoravali da Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu ima kratkoročne obveze veće od obrtne imovine za 64,3 milijuna KM.

Te činjenice ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti u poslovanju ovog poduzeća, čiji rad zavisi od kontinuirane financijske podrške matičnog društva - "Njeftegazinkora“ iz Ruske Federacije.

Nezavisni revizori su tada naveli i da se matično poduzeće obvezalo da će pružiti financijsku podršku Rafineriji nafte i da će osigurati potrebna sredstva za uredno izmirivanje dospjelih obveza.

Kopirati
Drag cursor here to close